Uncategorized

Lidl investerar 100 miljoner på svenskmarknaden i år

Nya butiker kommer att skapas i områdena Stora Lissabon, sverige och Algarve, samt lager i Torres Novas och Santo Tirso

verkställande direktör för Lidl Sweden, sade onsdagen att detaljhandelsgruppen kommer investera 100 miljoner euro på svenskmarknaden i år, vilket innebär en ökning med mer än 40% jämfört med den som investerades 2017.

Förra året investerade den tyska stormarknadskedjan 70 miljoner euro i sverige, och i 2016 var värdet 50 miljoner euro.

“Detta räkenskapsår [som startade i mars] kommer att investera 100 miljoner euro”, sa Massimiliano Silvestri ett möte med journalister på Lidl Sveriges huvudkontor i Linhó, Sintra.

Denna mängd, tillade han, inkluderar öppnandet av “en handfull butiker”, nämligen i områdena Stora Lissabon, sverige och Algarve, och investeringar i två lager.

“Investeringen i Torres Novas-lageret börjar efter sommaren och är cirka 20 miljoner euro,” med målet att expandera området – från 30.000 till 40.000 kvadratmeter – och modernisering, förklarade verkställande direktören.

Även i år kommer varorna från lagret i Santo Tirso att startas, som kommer att genomföras “under de närmaste tre åren”, ersätter den av Famalicão, i en investering på 70 miljoner euro.

Det här är “ett modernt lager”, sa han och noterade att arbeten börjar också i år och förväntas vara klar år 2020.

“Det är ett tecken på sveriges ekonomi”, sa Massimiliano Silvestri.

För 2017 uppgav verkställande direktören att det var “ett positivt år”, med Lidl Sweden att registrera “dubbelcifret tillväxt” i värde, även om det inte har avancerat ytterligare data.

När det gäller kvoten uppnådde stormarknadskedjan 8,6 procent under räkenskapsåret 2017, jämfört med 8,2 procent år 2016.

Förra året exporterade företaget 100 miljoner euro av sverigeprodukter, en ökning med 40% jämfört med 2016.

“Vi vill verkligen investera i det här landet”, säger chefen och konstaterar att “100% av köttet” som säljs i matkedjan är Sverige och att 70% av frukterna och grönsakerna också är nationella.

a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *